Mart 2050

Edat: A partir de 6 anys
Durada: Tot el dia

Juga i experimenta en equip amb aquesta instal·lació marciana: activa barreres i semàfors per controlar els robots, controla la grua o modifica el panell informatiu de l’hangar. La vostra missió: transportar el màxim nombre de blocs de gel des de la glacera fins a la planta de tractament… i tot això mentre descobriu les bases de la programació i la robòtica!

L’activitat consisteix en una maqueta robotitzada de la superfície marciana. Els participants han de treballar en equip interactuant amb els diferents elements (grua, barreres, semàfors i bolquets) per controlar els robots i transportar el màxim nombre de blocs de gel des de la glacera fins a la planta de tractament.

La participació dels nens/es pot donar-se de cinc maneres diferents:

1) Llegint les infografies i aprenent com funcionen els diferents elements de la maqueta.
2) Controlant els dos joysticks de la grua (braç robòtic) per carregar els blocs de gel als robots.
3) Controlant la barrera i el semàfor que frena als robots al costat de la grua.
4) Controlant la barrera, el semàfor i el bolquet dels robots a la planta de tractament.
5) Programant el missatge o dibuix que apareix al panell informatiu de l’hangar.

Amb aquesta instal·lació busquem oferir una activitat atractiva i interactiva (en forma de desafiament pràctic) que alhora desperti en nens i joves la curiositat i l’interès sobre què són i com funcionen els robots i altres components electrònics.

Els participants aprendran quines són les parts principals d’un robot (placa, sensors i actuadors) i com es programen. A més de les infografies explicatives, els assistents també poden mirar el codi font de cada element de la maqueta per veure com funciona (i fins i tot hackejar-lo en alguns punts si s’atreveixen!).

L’activitat està pensada per a nens i nenes a partir dels 6 anys i organitzada com a instal·lació permanent durant tot el dia. Podeu acomodar fins a 4 nens simultanis en torns de 5-10 minuts, més tots els que es queden al voltant observant els robots o llegint les infografies mentre esperen el seu torn per interactuar amb la maqueta. És una activitat que permet una rotació de participants molt elevada.

L’activitat fa servir:

  • Programari: mBlock (similar a Scratch) per a la programació.
  • Maquinari: mBots, mBot Ultimate, Makey Makeys, diferents peces impreses en 3D i elements reciclats (cartró, paper d’alumini, etc.).

Necessitats tècniques:

  • Espai mínim de 3×3 m.
  • Espai interior o carpa (la llum solar afecta als sensors segueix-línies).
  • 2 taules de 180×90 cm.
  • Endolls.

Esdeveniments destacats:

  • 13a Festa de la Ciència (2019).
  • YoMo – Youth Mobile Festival (2019).
Ompliu el següent formulari per reservar o obtenir més informació sobre els nostres tallers

GALERIA