Inscripció a Escola Diputació

Extraescolars artístiques i tecnològiques a l'Escola Diputació

Aquests son les activitats que oferim en el curs 2024-25 a l’Escola Diputació:

(Totes les activitats de primària estan becades per l’Ajuntament de Barcelona)

Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
CÒMIC
5è i 6è
16:30-17:30 27€/mes
TECNOLOGIA CREATIVA
3r i 4t
De 16:30 a 17:30
35€/mes *
MODELATGE amb Jumpinglay
I4-I5
16:30 -17:30 28€/mes
CÒMIC
3r i 4t
16:30 -17:30 27€/mes
TECNOLOGIA CREATIVA
3r i 4t
17:30-18:30
35 €/mes*
DIBUIX
1r i 2n
16:30-17:30 27€/mes
TECNOLOGIA CREATIVA
5è i 6è
De 16:30 a 17:30
35€/mes*
TECNOLOGIA CREATIVA
3r i 4t
16:30-17:30
35€/mes*

* Les extraescolars de Tecnologia Creativa tenen una matrícula de 23€ 

Descripció de les extraescolars:

TECNOLOGIA CREATIVA (De 3r a 6è)

A les nostres extraescolars de Tecnologia Creativa potenciem l’ús artístic, expressiu i lúdic de la tecnologia mentre s’introdueixen conceptes clau en el camp de les ciències, l’enginyeria o les matemàtiques. És educació STEAM (Science, Technology, Engineering, Art + Design and Math) però posant èmfasi a la A d’Art i Disseny.

D’aquesta manera, els alumnes tenen l’oportunitat d’ampliar la seva imaginació i exercitar la seva creativitat alhora que desenvolupen noves habilitats com el treball en equip, la gestió de projectes o la resolució de problemes.

Durada: 1h/setmana

Grups:

TC2 (3r i 4t)

Consisteix en petits jocs i activitats d’una sessió de durada que ofereixen als alumnes un primer contacte amb la programació, l’electrònica i la robòtica.

TC3 (5è i 6è)

Es tracta d’una activitat STEAM on els alumnes van aprofundint en els diferents àmbits de la tecnologia mitjançant activitats lúdiques amb dificultat progressiva.

MODELAGE AMB JUMPINGCLAY (I4-I5)

L’activitat de JumpingClay Art és una activitat artística de modelatge on s’utilitza com a material principal una argila de colors que s’asseca a l’aire que no taca, no és tòxica i està especialment dissenyat per a activitats amb infants.

L’activitat de JumpingClay Art estimula el talent artístic, la imaginació, la capacitat d’observació i de concentració de l’alumnat de qualsevol edat d’una manera divertida. A més a més, potencia l’autonomia, la iniciativa personal i l’autoconfiança.

Com ho fem?

Amb les nostres pòpies mans modelem projectes trimestrals que els infants van fent pas a pas i que van avançant classe rere classe. Aquesta feina se l’emporten en acabar el trimestre. Anem combinant aquest projecte trimestral amb projectes puntuals vinculats a temàtiques com Nadal, Sant Jordi, Carnestoltes… aquests projectes puntuals se’ls van emportant quan els acaben. En el cas dels alumnes de primària, al tercer trimestre dissenyen el seu propi projecte posant en pràctica el que han après al llarg del curs.

DIBUIX ARTÍSTIC (1r i 2n)

L’extraescolar de dibuix, pretén acompanyar als alumnes en el seu desenvolupament cognitiu i psicomotriu a través de l’observació i la representació mitjançant el dibuix. Els hi donem les eines necessàries perquè puguin assolir els seus objectius amb solvència i satisfacció.

Què treballem?

Clarobscur, textures, trames. La figura humana, les expressions, el moviment, els animals. El color, pasiatge, bodegó… La programació no és estàtica i de vegades s’adapta a les motivacions i ritmes de l’alumnat.

Com ho fem?

Les classes es basen en una primera part explicació teòrica i la resta es tracta de posar-ho en pràctica a través de la proposta de diferents exercicis. El curs s’adapta al nivell de dibuix de cada infant, per tant qualsevol alumne/a pot seguir la dinàmica encara que comenci amb poc nivell. Anem guardant les feines en una carpeta que s’emporten a final de curs perquè així pugueu tenir una visió conjunta del que s’ha treballat i veure també la progressió dels vostres fills i filles.

CÒMIC (de 3r a 6è)

El còmic és una disciplina que abraça tant el desenvolupament d’habilitats plàstiques com narratives. Per una banda treballarem tècniques d’il·lustració, utilitzarem diferents eines, materials, papers. Potenciarem la imaginació i l’expressió de les idees creant personatges, ambients, situacions…

L’activitat de còmic és un curs progressiu. Comencem amb aspectes bàsics d’il·lustració (bàsics no vol dir simples, si no de base), aspectes que reforcen i milloren aquells que ja les coneixen i les aprenen de nou aquells qui no. En el segon trimestre ja entrem en el llenguatge del còmic i al tercer trimestre en el procés d’el·laboració del nostre còmic. 

Què treballem?

La figura humana, les expressions, el moviment, l’escena, l’escenografia, la creació de personatges, la perspectiva, el guió, l’entitat, el color…

La programació no és estàtica i de vegades s’adapta a les motivacions i ritmes de l’alumnat.

Com ho fem?

Les classes es basen en una explicació teòrica que es posa en pràctica a través de la proposta de diferents exercicis. El curs s’adapta al nivell de dibuix de cada infant, per tant qualsevol alumne/a pot seguir la dinàmica encara que comenci amb poc nivell o que tingui un nivell més avançat. Anem guardant les feines per crear un dossier que s’emportaran a final de curs i així poder tenir una visió conjunta del que s’ha treballat.

Cobraments:

  • Els cobraments de les activitats es fan entre l’1 i el 5 del mes en curs.
  • Si un rebut és retornat es cobrarà un recàrrec de 5€ en concepte de despeses bancàries.
  • Les baixes s’han de comunicar abans del dia 20 de cada mes.

Per a més informació podeu contactar amb Lídia Roca (Extraescolars@eixoscreativa.com) o bé trucant al 934106939

GALERIA