Inscripció a "Col·legi Cor de Maria Sabastida"

Extraescolars Artístiques i tecnològiques Escola Cor de Maria Sabastida

Aquests son les activitats que oferim en el curs 2023-24 a l’Escola Cor de Maria Sabastida.

De 17:00 a 18:00:

De 18:00 a 19:00:

De 17:00 a 8:00 

  • Còmic (De 3r a 6è) 28€/mes* 

De 18:00 a 19:00:

De 17:00 a 18:00 

De 17:00 a 18:00 

* Activitats becades per l’Ajuntament de Barcelona

Important: Els alumnes no socis de l’AMPA han de pagar una matrícula de 50€

Informació sobre les extraescolars:

Tecnologia Creativa

A l’extraescolar de Tecnologia Creativa jugarem a ser artistes digitals, farem de directors creant les nostres pròpies pel·lícules d’animació, crearem videojocs fent servir materials reciclats i Makey Makey, crearem emoticones animades amb micro:bit i amb mBot ens guanyarem el títol de mini-enginyers aprenent a programar els diferents elements d’un robot. 

Potenciem l’ús artístic, expressiu i lúdic de la tecnologia alhora que introduïm conceptes clau en el camp de les ciències, l’enginyeria o les matemàtiques. És educació STEAM (Science, Technology, Engineering, Art + Design and Math) però posant l’èmfasi a la A d’Art i Disseny. D’aquesta manera, els i les alumnes tenen l’oportunitat d’ampliar la seva imaginació i exercitar la seva creativitat alhora que desenvolupen noves habilitats com el treball en equip, la gestió de projectes o la resolució de problemes.

¿Esteu a punt? Doncs obriu l’ordinador que comencem!

Dibuix Artístic

L’extraescolar de dibuix, pretén acompanyar als alumnes en el seu desenvolupament cognitiu i psicomotriu a través de l’observació i la representació mitjançant el dibuix. Els hi donem les eines necessàries perquè puguin assolir els seus objectius amb solvència i satisfacció.

Què treballem?

Clarobscur, textures, trames. La figura humana, les expressions, el moviment, els animals. El color, pasiatge, bodegó… La programació no és estàtica i de vegades s’adapta a les motivacions i ritmes de l’alumnat.

Materials que utilitzem:

Llapis de grafit de diferents dureses, carbonet, llapis de colors, retoladors de colors, ceres, aquarel·les, papers per tècniques humides i papers per tècniques seques.

Com ho fem?

Les classes es basen en una primera part explicació teòrica i la resta es tracta de posar-ho en pràctica a través de la proposta de diferents exercicis. El curs s’adapta al nivell de dibuix de cada infant, per tant qualsevol alumne/a pot seguir la dinàmica encara que comenci amb poc nivell.

Anem guardant les feines en una carpeta que s’emporten a final de curs perquè així pugueu tenir una visió conjunta del que s’ha treballat i veure també la progressió dels vostres fills i filles.

Còmic

El còmic és una disciplina que abraça tant el desenvolupament d’habilitats plàstiques com narratives. Per una banda treballarem tècniques d’il·lustració, utilitzarem diferents eines, materials, papers. Potenciarem la imaginació i l’expressió de les idees creant personatges, ambients, situacions…

L’activitat de còmic és un curs progressiu. Comencem amb aspectes bàsics d’il·lustració (bàsics no vol dir simples, si no de base), aspectes que reforcen i milloren aquells que ja les coneixen i les aprenen de nou aquells qui no. En el segon trimestre ja entrem en el llenguatge del còmic i al tercer trimestre en el procés d’el·laboració del nostre còmic. 

Què treballem?

La figura humana, les expressions, el moviment, l’escena, l’escenografia, la creació de personatges, la perspectiva, el guió, l’entitat, el color…

La programació no és estàtica i de vegades s’adapta a les motivacions i ritmes de l’alumnat.

Materials que utilitzem:

Llapis de grafit de diferents dureses, llapis de colors, retoladors cal·librats, ceres, papers de diferents grammatges…

Com ho fem?

Les classes es basen en una explicació teòrica que es posa en pràctica a través de la proposta de diferents exercicis.

El curs s’adapta al nivell de dibuix de cada infant, per tant qualsevol alumne/a pot seguir la dinàmica encara que comenci amb poc nivell o que tingui un nivell més avançat.

Anem guardant les feines per crear un dossier que s’emportaran a final de curs i així poder tenir una visió conjunta del que s’ha treballat.

Inscripcions:

  • S’obrirà el període d’inscripcions del 21 al 31 de juliol i del 4 al 12 de setembre
  • Al setembre es tornen a obrir les inscripcions per les places sobrants obertes a tots els alumnes de Cor de Maria Sabastida i a d’altres escoles. Si hi hagués més preinscripcions que places, es posaran en llista d’espera les darreres inscripcions.
  • A partir de setembre, les inscripcions es mantindran obertes sempre que hi hagi places disponibles.

Cobraments:

  • Els cobraments de les activitats es fan entre l’1 i el 5 del mes en curs.
  • Si un rebut és retornat es cobrarà un recàrrec de 5€ en concepte de despeses bancàries.

Baixes i altes

  • Les baixes i les altes s’han de comunicar abans del dia 20 de cada mes. 

Per a més informació podeu contactar amb Lídia Roca (extraescolars@eixoscreativa.com) o bé trucant al 934106939.

GALERIA

Més informació o inscripcions a l’Escola EFA